Bebeğin Memeyi Reddetme Nedenleri ve Bebeğin Tekrar Emebilmesi İçin Ne Yapılmalıdır?

Bebeğin Memeyi Reddetme Nedenleri ve Bebeğin Tekrar Emebilmesi İçin Ne Yapılmalıdır?

pin
Bebeğin emmeyi reddetmesi veya emme isteksizliği annenin emzirmede vazgeçmesine neden olabilmektedir.

Memeyi ret annede negatif kaygılar yaratabilir. Annenin kendini ret edilmiş hissetmesine ve bebeğinin bir daha emmeyeceği gibi hayal kırıklarının yanşamasına akla getirebilir.

Bazen bebek memeyi tutar ancak emmez, bazen bebek bir dakika emer ve sonra emmeyi ağlayarak bırakır,bezen anne emzirmeye çalışırken bebek ağlar ve adeta memeyle kavga eder, bazen bebek bir memeyi emer diğerini ret eder.

Bebeğin memeyi ret etme nedenini bilirseniz sorun kendiliğinden çözülür.

Bebek Memeyi niçin ret eder?

Bebek hasta ise güçsüz emer.

Pamukçuk, Bebeğin yanaklarının özellikle iç tarafında, dilinde ya da damak ve diş etlerinde beyaz lekeler şeklindedir. Ağzında pamukçuk görülen bebekler emerken acıdığı için emmeyi reddedebilir. Doktorunuzun düzenleyeceği tedaviyi uygulayın. Hem bebeğinizin tekrar emmesini sağlar hem de enfeksiyonun meme ucundan size geçmesini engellemiş olursunuz.

İlaçlar - Sedatif etkisi: doğum esnasında alınan psikolojik ilaçlar yüzünden bebekler uyuklayabilir.

Emzirme tekniği; Emzirme pozisyonunuz ve tekniğiniz hatalı olabilir.

Bir değişiklik bebeği üzmüş olabilir.annenin işe başlamasından dolayı anneden ayrılma, yeni bir bakıcı, annenin adet görüyor olması, annenin memesindeki enfeksiyon, annenin koksundaki değişiklik ve evin taşınması gibi durumlar bebeği duygusal olarak etkiler.

Bazen, bebek annesine memeyi istemediğini düşündürecek şekilde davranır. 4. ve 8. aylar arasında bebeklerin dikkati çok kolay çekilir. Örneğin bir ses duyduklarında aniden emmeyi keserler.

Sütünüzün Tadı: Yeni gıdalar veya beslenme değişiklikleri sütünüzün tadını değiştirebilir.

Emzirme Saatleri: Emzirme saatlerini değiştirmeniz onu etkileyebilir.

Diş Çıkarma: Bebeğiniz diş çıkarıyor olabilir. Emme sırasında şiş olan dişetleri acıyacağı için huysuzlaşır ve emmek istemez.

Biberon Alışkanlığı: Sütünüzü ara ara biberonla veriyorsanız, bir süre sonra bebeğiniz biberona alıştığı için sizi emmeyi reddeder.

Yüksek Sesli Tepkiler: Bebeğiniz göğüs ucunuzu ısırdığında yüksek sesle tepki verirseniz onu korkutursunuz.

Sütünüz Yavaş Geliyorsa: Yeni doğan bebekler az ve sık emerler. Mide hacimleri küçük olduğu için az miktardaki süt onları doyurur. Bebeğiniz emdikçe sütünüz çoğalır ve onun ihtiyacını karşılar.

Sütünüz Fazla Geliyorsa: Annede fazla süt üretimi varsa bebek ağzına hızlı bir şekilde süt dolacağı için memeyi bırakarak ağlıyor olabilir.

Sütünüz Miktarı Yetersizse: Ancak bazen 4. aydan sonra iştahlı bebeklerin doymasına yetmez, bebek huysuzlaşır ve emmek istemez. Emzirmekte ısrarcı olun.

Kulak Enfeksiyonu: Bebeğiniz kulak enfeksiyonu geçiriyor olabilir. Kulak ağrısı çeneye yayılır ve emerken yutkunarak çenesini oynatmak zorunda kalan bebeğiniz daha çok ağrı hissedebilir.

Bebeğiniz Büyüdüyse: Memeyi reddeden büyükçe bir bebek artık meme istemiyor olabilir.


Peki, ne yapılabilir?
  • Mümkünse hastalık, ağrı, sedatif etkisi, emzirme tekniği ve fazla süt yapımı gibi nedenler varsa nedeni tedavi edin veya ortadan kaldırın.
  • Bebeği üzen ne ise değiştirmek
  • Eğer sorun dikkat çekilmesi ise, Annenin bebeği daha sessiz bir ortamda emzirmesi gerekir.
  • Bebeğiniz meme emmediği dönemde anne sütünü sağabilir ve bebeğe bunu içirebilirsiniz. Sütünüzün kesileceği endişesinden uzak durun ve bu dönemin çoğunlukla geçici olduğunu unutmayın.
  • Anne, her çeşit biberon ve yalancı emzik kullanımından kaçınmalıdır.
  • Bebeğin emmesi için ağzına az miktar süt sağın. Memeyi alabileceği en uygun pozisyona ayarlayın
  • Anne çocuğun başının arkasına bastırmaktan ya da memesini sıkmaktan kaçınmalıdır.
  • Anne, bebeği tekrar beslemek için acele etmemeli, ancak bebek ilgi gösterirse emzirmeye hazır olmalıdır.
  • Bebek uykulu iken ya da yediği başka bir besinden sonra, emmeye, aç olduğu durumdan daha istekli olabilir. Anne değişik pozisyonlarda memesini emzirmeyi deneyebilir.
  • Bebeğin bakımını olabildiğince annenin kendisi yapmalı.


Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm telif hakları magkadin.com ait olup; çalınması, alıntı yapılması, çoğaltılması gibi durumlarda ihtarda bulunmaksızın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu ve ilgili kanun hükümleri gereği her türlü yasal mecrada haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı bilmenizi isteriz. Site kullanım koşulları

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR