Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri ve Yapılması Gerekenler

Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri ve Yapılması Gerekenler

pin
Genellikle bebeklerde diş çıkarma yaşı 6 ay civarında başlar. Ama 3 aylık ve 12 ay arasında herhangi bir zamanda başlaması da normaldir. Çocuğunuz yaklaşık 3 yaşına geldiğinde 20 süt dişi olacaktır.

Genellikle önce alt ön dişleri çıkacak ve 1 ila 2 ay sonrasında ise üst ön dişleri çıkacaktır. İkincil ve daimi dişler ise 6 yaş civarı ilk çıkan dişlerin yerinde çıkmaya başlarlar.

Bebeklerde diş çıkarma belirtileri nelerdir?

Diş çıkarma zamanı bazı bebekler normalden daha huysuz olurlar. Buna ağrı ve diş etlerindeki şişlik neden olur. Bu belirtiler genelde dişler görünmeye başladıktan 3-5 gün önce başlar ve dişler deriden çıkmaya başladıktan kısa bir süre sonra bebeğiniz rahatlar. Bazı bebeklerde ise belirtiler ay boyunca görünebilir.

Bu dönemde bebekler kendi parmaklarını veya oyuncaklarını ısırabilir. Ağrıdan dolayı yemeyi ve içmeyi ret edebilirler.

Diş çıkarma döneminde bebeklerin çoğunun ağızlarında salyalar görülebilir ve çene, yüz ya da göğüslerinde kızarıklıklar oluşabilir.

Bebeğinizin belirtileri şiddetli ya da düzelmiyorsa, doktorunuzdan destek almaya çalışın. Ayrıca çocuğunuzun ilk dişlerinin geç çıkması gibi olağandışı diş gelişimi varsa, doktorunuzla konuşmak iyi bir fikirdir.

Bebeğiniz diş çıkarırken nasıl yardımcı olabilirsiniz ya da rahat diş çıkarması için yapmanız gerekenler nelerdir?

Temiz bir parmağınız (ya da soğuk diş çıkarma halkası) ile bir seferde hafifçe bebeğinizin diş etlerini yaklaşık 2 dakika boyunca ovun. Bebekler ilk başta bunu protesto edebilir. Ama bunu yatıştırıcı olarak algılayacaklardır.

Çiğnemesi için diş halkaları gibi nesneleri seçerken güvenli nesneleri temin edin.

Gerekirse, bebeğinizin yaşına uygun etiketli bir ağrı kesici verebilirsiniz. 20 yaşından önce aspirin çocuklarınıza vermeyin. Nadir bir hastalık olan Reye sendromuna neden olabilir.

Soğuk bir şey yatıştırıcı olabilir. Bu yüzden buzdolabında diş kaşıyıcı nesneleri tutabilirsiniz. Diş etlerine zarar verebilecek dondurucu şeyler vermekten kaçının.

Birçok anne baba bebeğin diş etlerine koymak için jeller gibi diğer diş çıkarma yöntemlerini kullanmaktadır. Eğer bu ürünleri denemek istiyorsanız, önce güvenli olduğu konusunda doktorunuza danışın.

Gün içerisindeki dikkat dağıtıcı faaliyetler bebeğin diş çıkarmasındaki rahatsızlıklarına yardımcı olacaktır. Geceleri dikkat dağıtıcı eksiklikten dolayı ağrılar daha rahatsız edici olur. Bebeğinizin diş çıkarma nedeniyle düzenli olarak uyanıyor ise, her zamanki yatma rutinini korumaya çalışın. Tekrar uykuya dalabilmesi için bebeğinizi yatıştırmaya ve rahatlatmaya (kelimeler ve vuruşlarla) çalışın.

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm telif hakları magkadin.com ait olup; çalınması, alıntı yapılması, çoğaltılması gibi durumlarda ihtarda bulunmaksızın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu ve ilgili kanun hükümleri gereği her türlü yasal mecrada haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı bilmenizi isteriz. Site kullanım koşulları

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR