Tebrikler! Gebeliğin üçüncü haftası genellikle yumurtlama ve implantasyonun gerçekleştiği haftadır.
Gebeliğin 3. Hafta: Gebelik Nasıl Hesaplanır? Gebelik her zaman son adet döneminin ilk gününden itibaren hesaplanır. Gebelikteki 3. hafta bebeğiniz için birinci haftadır, ama sizin gebeliğiniz için üçüncü haftadır. Bu hesaplanma yolu göz önüne alındığında hamilelik yaklaşık 40 hafta sürer.
3. Haftalık gebelik: Vücudunuzda ne gibi değişikler oluşur? Birçok kadında herhangi bir değişiklik görülmez, ama bazı kadınlar hafif kramp ve hafif vajinal akıntı ile karşılaşabilirler.
Aslında, her zamanki adet akışından farklı olan bu hafif lekelenme gebeliğin erken belirtilerinden biridir. Kanamalar oldukça ağır ya da keskin bıçaklanma veya hafif kramp gibi karın ağrısı yaşarsanız, bir doktora görünmeyi ihmal etmeyin. Nadir olmasına rağmen, bu belirtiler ektopik veya tubal gebeliğin işareti olabilir.
Yumurtlama döneminde yumurtalıklar olgun bir yumurta (genelde 1 yumurta serbest bırakılır, nadiren bu sayı artabilir) serbest bırakır. Sperm fallop tüpü içinde yumurtayı dölleyebilmek için rahim yoluyla hareket eder. Sadece tek bir sperm bir yumurtayı döller. Sperm ve yumurta 46 kromozom içeren zigotu yapmak için 23'şer kromozomla birleşirler. Bu birleşme ile bebeğinizin cinsiyeti, göz rengi, saç rengi ve çok daha fazlası belirlenmiş olur.
Gebeliğin 3. Haftası: Bebeğinizde Neler Oluyor? Blastosist büyümekte ve hızla çarpılmaktadır. Blastokistin bir kısmı hCG hormonu (gebelik hormonu) üretebilmek için plasenta haline gelecektir.
Amniyon sıvısı da hamilelik boyunca bebeğinizin korunması ve yastık görevi görmek için hücreler etrafında toplanır. Temel büyümenin bir çoğu bu süreçte meydana gelir. Beyin, omurilik, kalp ve gastrointestinal sistemin geliştirilmesi dahil olmak üzere.
Gebeliğin 3. Haftası: Bebeğinizin büyüklüğü ne kadar? Vücudunuzdaki embriyo çok küçük ve bir bebekten daha çok bir hücre grubu gibi görünür. Bebeğiniz yaklaşık 0,048 mm uzunluğunda ve bir iğne başı büyüklüğündedir.
Gebeliğin 3. Haftası: Bu hafta içerisinde neleri planlamalısınız? Egzersiz gebelik döneminde önemlidir. Egzersizlere başlamadan veya bir egzersiz rutinine devam etmeden önce ilk olarak gebelik te yapılabilecek egzersizler ile ilgili bilgi almaya çalışın.
İyi veya kötü yaptığınız herşeyin bebeğinizi etkileyeceğini unutmayın. Bundan dolayı alkol, bazı ilaçlar, bazı gıdalar, kafein ve sigara gibi şeylerden uzak durmanız gerekir.
Beslenme de erken gebelikte önemlidir. Folik asit, vitaminler ve diğer gerekli besinler fetal büyüme ve sağlıklı bir hamilelik için gereklidir. Protein ve kalsiyum bakımından dengeli bir beslenme düzeni de hem sizin hem de bebeğiniz için faydalıdır.
Gebeliğin 3. Haftası: Daha iyi bir gebelik için ipuçları Vücudunuz bazı köklü değişiklikler başlayacağından yeterli dinlenme ve beslenmeyi aldığınızdan emin olun.
Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm telif hakları magkadin.com ait olup; çalınması, alıntı yapılması, çoğaltılması gibi durumlarda ihtarda bulunmaksızın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu ve ilgili kanun hükümleri gereği her türlü yasal mecrada haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı bilmenizi isteriz. Site kullanım koşulları