Gebelikle Sonuçlanmayan Adet Olamama Durumu Nedenleri

Gebelikle Sonuçlanmayan Adet Olamama Durumu Nedenleri

pin
Birçok kadın adet dönemini kaçırdığı halde hamilelik deneyimini yaşamayabilir. Birkaç neden bu durumun sebeplerinden biri olabilir.

Çoğu durumda, kişinin adet dönemindeki gecikme geçicidir ve nedeni tedavi edilir ise normal adet döngüsü devam edebilir. Birden fazla adet dönemini kaçırırsanız, tıbbi muayene olmanız gerekir. Gebelikle ilgisi olmayan ya da diğer deyiş ile hamile olmayıp adet olamama nedenlerinden bazıları şunlardır:

Primer (Brincil) amenore - 16 yaşına kadar adet döngüsü başlamamış bir kızın birincil amenore olduğu söylenir. Bunun nedeni de gecikmiş rahimsel sorunlar veya gecikmiş gelişimsel bir sorun olabilir. Bu durum normal değildir ve tıbbi konsültasyon aranmalıdır.

İkincil amenore - Normal adet döngünüz aniden durur (hamilelik nedeni ile değil) ve bu durum 3 aydan daha uzun sürer ise buna ikincil amenore denir. Genellikle hormonal dengesizlik veya rahimdeki anormal değişiklikler sebep olmaktadır.

Emzirme - Emziren kadınlarda emzirmeyi teşvik eden hormonlar adet döngüsünü engelleyebilir. Bu durum bebek katı gıdalar ile beslenmeye başlayana kadar devam edebilir.

Menopoz - Menopoz bir kadının aylık adet döngüsü sona erdiği ve 12 ay boyunca adet kanamasının olmaması olarak tanımlanır. Bu durum genellikle 40-50 yaşlar arasında meydana gelir.

İlaçlar - Bazı ilaçlar adet döngüsünün kesilmesine neden olabilir. Antipsikotik ilaçlar, antidepresanlar, kortikosteroidler ve kemoterapötik ilaçlar bunlara örnektir.

Hormonal dengesizlik - Polikistik over sendromu, hipofiz tümörleri, yumurtalık yetmezliği, düşük östrojen düzeyleri ve tiroid bozukluğu gibi rahatsızlıklar kadınlarda adet döngüsünü değiştirerek durdurabilir.

Anatomik problemler - Rahim yaraları ( sezaryen veya rahim myom cerrahi sonucu…), üreme parçalarının konjenital yokluğu ve vajinal açıklığın tıkanması gibi durumlar adet döngüsünün durmasına neden olabilir.

Yaşam tarzı faktörleri - Aşırı stres veya aşırı kaygı, aşırı kilo kaybı ya da alımı gibi aşırı kilo değişiklikleri, anoreksi ya da bulimia gibi yeme bozuklukları ve aşırı egzersiz yumurtlama ve adet kanamalarını engellemeye yol açabilir.

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm telif hakları magkadin.com ait olup; çalınması, alıntı yapılması, çoğaltılması gibi durumlarda ihtarda bulunmaksızın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu ve ilgili kanun hükümleri gereği her türlü yasal mecrada haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı bilmenizi isteriz. Site kullanım koşulları

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR