Tebrikler! Bu ilk iki haftada, vücudunuz olası gebeliğe hazırlanıyor.
Gebelikte 1. ve 2. hafta: Gebelik Nasıl Hesaplanır? Bebeğiniz gelişmeye başlarken gün hesaplanması ve gebelik tarihlerini takip etmek zor olabilir.
Gebeliğin (Hamileliğin) ilk günü ne zaman başlar ya da gebeliğin ilk günü nasıl hesaplanır? Gebeliğin gelişimi kadının son normal adet döneminin ilk gününden itibaren sayılır. Yumurta ile sperm birleşmediği halde, teknik olarak (doktorların gebelik hesaplamasına göre) gebelik süreciniz başlamış olur. Fetüsün gelişimi ise gebe kalana kadar (yumurta ile spermin birleşme gününe kadar) başlamaz. Gebelik bu günden itibaren hesaplanır. Örneğin, bir kadın gebeliğinin altıncı haftasındadır, ancak bebeği sadece yaklaşık dört haftalık olabilir. Çünkü kadının vücudunun hamilelik için hazırlanması gerekir. Son adet döneminden itibaren hesaplarsak, çoğu kadın için ortalama gebelik süresi 280 gündür.
Son adet döneminden itibaren hamilelik günlerini hesaplayabilme, anne adayına ileriki zamanda tıbbi durumları takip etmesi için bir ölçüm standardı verecektir.
Gebelikte 1. ve 2. hafta: Vücudunuzda ne gibi değişiklikler meydana gelecektir? Periyot (adet) daha yeni başlamıştır ve hamile olup olmadığınız konusunda düşünceleriniz olabilir. Yumurtlama zamanı gebe kalıp kalmadığınızı anlamanıza yardımcı olacak en önemli ipuçlarından biridir. Yumurtlama zamanında olgun bir yumurta (veya bir kaç tane) yumurtalıktan serbest bırakıldığında, fallop tüpüne doğru itilir ve orada döllenmesi gerçekleşir. Eğer gebelik gerçekleşmez ise, bu astar yeni adet döneminde dökülür.
İlk iki haftalık süreçte, özellikle 2. haftadan sonra anne adayında göğüslerde hassasiyet, mide bulantısı, baş dönmesi ve sersemlik gibi belirtiler görülebilir.
Yumurtlama ile ilgili bilmeniz gereken birkaç şey ise:
- Bir yumurta yumurtalıktan ayrıldıktan sonra 12-24 saat arası yaşar.
- Normal olarak, yumurtlama zamanında sadece tek bir yumurta serbest bırakılır.
- Yumurtlama stres, hastalık veya normal rutinlerin bozulmasından etkilenebilir.
- Bazı kadınlar da yumurtlama sırasında birazı hafif kanamalar olabilir.
Gebelikte 1. ve 2. hafta: Bebeğinizde neler oluyor? Henüz hiçbir şey olmuyor.
Gebelikte 1. ve 2. hafta: Yumurtlamayı nasıl takip edebilirsiniz? Bir kadının aylık döngüsü adet döneminin ilk gününden bir sonraki adet döneminin ilk günü arasında süreç olarak hesaplanır. Ortalama olarak, bir kadının adet döngüsü normalde 28-32 gün arasındadır. Çoğu kadın için yumurtlama aylık döngünün 11ile 22. günü arasındadır. Bu aralıktaki cinsel ilişkiler gebelik şansını artırır. Yumurtlama gününü hesaplayabilmek için bu linkteki (
http://www.magkadin.com/anne-cocuk/yumurtlama-ovulasyon-donemi-nasil-hesaplanir-ve-belirtileri) yazımızdan destek alabilirsiniz
. Gebelikte 1. ve 2. hafta: 1.ve 2 haftada neleri planlamanız gerekir? Hamile kalma ve sağlıklı bir bebek sahibi olma şansınızı artırmak için bazı yaşam tarzı değişikliklerini yapmanız gerekir. Yeterli egzersiz ve dengeli bir beslenme için ilk adımları da atmanız gerekir. Yapay tatlandırıcılar, kafein, alkol, rekreasyonal ilaçlar ve nikotinden uzak durmaya çalışın.
Eğer reçeteli ilaçlar alıyorsanız, bu ilaçların gebelik sırasında güvenli olup olmadığından emin olmak için sağlık kuruluşlarından destek almaya çalışın.
Gebelikte 1. ve 2. hafta: Daha iyi bir gebelik için ipuçları En önemli şey hamile olduğunuzu varsayarak ona göre hareket etmektir. Gelecekteki herhangi bir soruna neden olmamak için bu anlayışı benimsemeniz gerekir.
Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm telif hakları magkadin.com ait olup; çalınması, alıntı yapılması, çoğaltılması gibi durumlarda ihtarda bulunmaksızın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu ve ilgili kanun hükümleri gereği her türlü yasal mecrada haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı bilmenizi isteriz. Site kullanım koşulları