Hamile iseniz, bağışıklık sisteminin değişmesi muhtemeldir. Bu değişikliklerin bir sonucu olarak, hamilelik döneminin bazı noktalarında soğuk algınlığı veya öksürüğe yakalanma ihtimali yüksektir. İyi haber ise öksürük, soğuk algınlığı veya grip belirtilerinin bebeğiniz için tehlikeli olmamasıdır. Ancak, gerekli önlemleri alarak korunmak da önemlidir.
Soğuk algınlığı veya öksürüğü önlemek için en önemli adım sağlıklı bir yaşam sürdürmektir. Besleyici gıdalar yediğimizden, yeterli uyku aldığımızdan ve düzenli olarak egzersiz yaptığımızdan emin olmalıyız. Ellerinizi düzenli olarak yıkayın.
Gebelikte öksürük ve soğuk algınlığı nasıl tedavi edilmeli?
- Bol bol dinlenin - Gün içerisinde şekerleme yapın, gece boyunca uyuyun ve dinlenmek için oturun. Bunlar vücudunuza ihtiyaç duyulan zamanı vermek için harika yollardır.
- Bol bol sıvı alın - vücuda gerekli sıvıları geri eklemek için su, meyve suyu ya da et suyu içiniz.
- İyi beslenin
En rahatsız edici belirtiler için bazı doğal çözümler şunladır: Sıkışıklığı azaltmak - odanızda bir nemlendirici yerleştirin, istirahat ederken başınızı altına yükseltilmiş yastık koyun ya da burun bantları kullanabilirsiniz.
Boğaz ağrısını hafifletmek sıcak çay içmek ya da ılık tuzlu su ile gargara yapmayı deneyin.
Normalde soğuk algınlığı semptomlarını tedavi etmek için kullanılan birçok ilaç, gebelik sırasında güvenli değildir. Herhangi bir ilaç almadan önce doktorunuza danışmak en iyisidir.
Ne zaman doktorunuza görünmelisiniz? Belirtiler yemenize ve uykunuza engel oluyorsa, yüksek ateşiniz varsa, öksürüğe göğüs ağrısı / hırıltılı solunum eşlik ediyorsa ya da birkaç günden daha uzun süren belirtilerde bir iyileşme yoksa, tıbbi destek almanız gerekir.
Özel dikkat: Boğmaca Bütün hamile kadınların tercihen gebeliklerinin 27-36. haftaları arasında Tdap aşısı yapmaları tavsiye edilmektedir. Bu boğmacaya karşı bebeğinizin korunmasını sağlayacaktır.
Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm telif hakları magkadin.com ait olup; çalınması, alıntı yapılması, çoğaltılması gibi durumlarda ihtarda bulunmaksızın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu ve ilgili kanun hükümleri gereği her türlü yasal mecrada haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı bilmenizi isteriz. Site kullanım koşulları