Hamilelik Belirtileri Ne Zaman Başlar

Hamilelik Belirtileri Ne Zaman Başlar

pin
Hamilelik Belirtileri Ne Zaman Başlar? Bunun cevabı her kadın için farklıdır. Bazı kadınlar için gebelik belirtileri bir hafta içerisinde başlarken, bazıları için ise altı ya da yedinci haftaya kadar herhangi bir gebelik belirtisi fark edilmeyebilir.

Her hamilelikte belirtiler erken başlamaz. Bazı hamileliklerde belirtiler birkaç hafta boyunca başlamaz.

Birçok araştırmaya göre, yumurtanın döllenmesi ovulasyondan sonraki 12 saat içerisinde gerçekleşir. Çoğu kadın için zigot implantasyonu gerçekleşene kadar herhangi bir gebelik belirtileri yaşamaları veya algılamaları mümkün değildir. Genellikle implantasyon ovülasyondan sonraki 7-10 gün içinde gerçekleşir. Hamile kalındığında embiryo implantasyon sonrasında gebelik hormonu üretmeye başlar ve bu süreç başlamadan herhangi bir gebelik belirtisi ortaya çıkmaz.

Yumurtlamadan sonra progesteron seviyelerinde artış olur. Progesteron rahim astarının kalınlaşmasına yardımcı olan ve implantasyon için vücudunuzu hazırlayan bir hormondur. Hamile olduğunuzda, östrojen ve progesteron düzeyleri daha yüksektir. Eğer hamile değilseniz, progesteron seviyeleri düşecek ve adet görmeniz gerçekleşecektir.

Erken Gebelikte Belirtiler Nelerdir?

Vücut tarafından yaşanacak bazı erken belirtiler şunlardır. Bu listedeki erken gebelik belirtilerini yaşamıyorsanız, panik yapmayın! Her hamilelik farklıdır.

Yüksek bazal vücut ısısı – Yumurtlama oluştuğunda progesteronun yüksek konsantrasyonu bazal vücut sıcaklığının yükseltir. Bir kadın hamile değilse o zaman vücut sıcaklığı düşecek ve normal olarak regl yaşayacaktır. Unutulmaması gereken regl olup da hamile olabilme olasılığın olabileceği!

Kaçırılan adet dönemi / adet olamama - Bir kadının karşılaşabileceği hamileliğin ilk belirtisi kaçırılmış bir adet dönemidir. Gebeliğin en karakteristik belirtisi olmasına rağmen, aynı zamanda yüksek stres düzeyleri, herhangi bir ameliyat veya bazı ciddi hastalıklar gibi bir dizi durum adet dönemlerini durdurabilir. Ayrıca bazı kadınlar hamilelik boyunca hafif vajinal kanamalar ile de karşılaşabilir. Bu durum normaldir ve implantasyon kanaması olarak adlandırılır.

Sabah bulantısı - Sabah bulantıları hemen hemen her hamile kadının yaşadığı bir başka yaygın gebelik belirtisidir. Kadınların çoğu ilk trimesterde sabah bulantıları yaşarlar ve bazı kadınlar için bu ikinci trimestere kadar devam eder. Zencefil bulantıyı gidermeye yardımcı olur ve büyük bir doğal çözümdür.

Meme değişiklikleri – Kadınların memelerinde hissedebileceği değişiklikler:

  • Meme ucunda hassasiyet ve yumuşak bir hal alması
  • Memelerin pütürlü (yumrulu) ve ağrılı olması
  • Meme uçlarının renginin koyulaşması
  • Meme bölgesindeki damarların genişlemesi ve daha görünür hale gelmesi
  • Meme başı çevresinin büyümesi ve koyulaşması
  • Meme başı çevresinde küçük yumruların büyümesi

Artan Servikal Mukus salgısı - Progesterondaki bir hareket bazen servikal mukus salgılanmasına neden olabilir.

Yorgunluk - Hamile kaldıktan sonra bebeği geliştirmeye destek vermek için metabolizma hızı artar. Bu nedenle hamile bir kadın çok yorgun olur ve her zaman uykulu hissedebilir.

Sık idrara çıkma - Hamilelik belirtilerinden birisi de sık sık idrara çıkmadır. 6. veya 7. haftaya gelindiğinde daha sık idrara çıkma çağrısını fark etmeye başlayabilirsiniz.

Kramp - Gebeliğin başka bir erken belirtisi kramplardır. Bu doğal bir süreçtir, ancak bu duruma kanama eşlik ediyorsa o zaman acilen doktorunuza başvurun.

Lekelenme - Yumurtlamadan 8-10 gün sonra hafif lekelenmeler başlayabilir. Bu lekelenmeler seyrek ve kırmızımsı kahverengi renklidir (adet kanaması gibi taze ve bol değil).

Kabızlık ve gaz - Hamilelikte hormonların artışı bağırsakları etkiler ve kabızlık ile gazlara neden olabilir.

Koku duyusu - Gebelikte koku alma duyusu iyicene artar.

Burun tıkanıklığı / Soğuk algınlığı - Burun tıkanıklığı gebelik sırasında oluşan ortak sorunlardan bir tanesidir. Hormonal etkilerden dolayı burun pasajları bloke olur ve anne adayı soğuk algınlığına yakalanabilir.

Sivilce / Akne - Sivilce ve akneler erken gebelikte başka ortak sorunlardan birtanesidir.. Aynı zamanda doğal bir süreçtir.

Tat almada değişiklikler - Hamileliğin başka bir erken belirtisi ise bazı gıdalardan kaçınma ya da aşırı özlem duymadır. En sevdiğiniz yiyeceklerden aniden nefret etmeye başlama nadir olmayan hamilelik belirtilerindendir.

Vaginanın renk değiştirmesi - Pelvik bölgede artan kan dolaşımından dolayı vajina morumsu olur.

Duygusal değişiklikler - Hamile bir kadın duyguları değişkenlik gösterir. Panik olmayın, bu doğal bir süreçtir.

Hormon seviyelerinin dengelenmesiyle hamileliğin birçok belirtisi ikinci trimester dönemine kadar devam eder.

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm telif hakları magkadin.com ait olup; çalınması, alıntı yapılması, çoğaltılması gibi durumlarda ihtarda bulunmaksızın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu ve ilgili kanun hükümleri gereği her türlü yasal mecrada haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı bilmenizi isteriz. Site kullanım koşulları

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR