Kadınsı sorunlar çoğu kadının karşılaştığı ortak sorunlar olmasına rağmen, çoğu kadın için utanç ve rahatsızlık verici bir durumdur. Vajinal koku ya da özel alanlarındaki koku değişikliği kadınların cinsel hayatlarını etkileyebileceği gibi kendilerine olan güvelerini de etkileyebilir.
Vajinal kokunun birçok nedeni olabilir: 1. Kötü Hijyen Kadınlar birçok karmaşık parçaya sahiptirler ve onların bakımı ile ilgilenmek her zaman kolay değildir. Kadınsı kokular kötü hijyen alışkanlıklarının bir sonucu olabilir. Yapılması gereken vücut hijyenine dikkat etmek ve her gün iç çamaşırı değiştirmektir.
2. Bakteriyel Vajinoz Vajinada bakteri üremesi bu sorunu tetikler. Vajinal akıntı durumun ana belirtisidir ve vajinal kokuya neden olur. Bazı kadınlarda ise bu belirtiler görülmeyebilir. Tedavisi ise jel ve oral antibiyotikler kullanılarak yapılmaktadır.
3. Trikomoniaz Bu bir parazitin yol açtığı ve cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyondur. Belirtileri ise genital bölgede kaşıntı, cinsel ilişki sırasında ağrı, vajinal akıntı, idrarın yeşil veya köpük gibi görünmesi ve idrar yaparken ağrı. Tanı sonrasında antibiyotikler enfeksiyonu tedavi etmek için kullanılır.
4. Vajinal Mantar Enfeksiyonu Vajina içinde bir mantar enfeksiyona neden olur. Bu enfeksiyonlar genellikle cinsel ilişki sırasında yanma, ağrı, kaşıntı, vajinal akıntı ve ağrıya neden olur. Mantar enfeksiyonları erkekler ve kadınlar arasında yayılır. Bu enfeksiyonlar bir antifungal ilaç ile tedavi edilebilir.
5. Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Cinsel yolla bulaşan hastalıklar vajinada kötü bir kokuya neden olabilir. Bu hastalıklar oldukça yaygın ve tedavisi kolaydır. Tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunlarına neden olabilirler. Eğer ağrılı idrara çıkma ya da akıntı varsa, en kısa sürede doktorunuza başvurmanız gerekir. Bu hastalıkları önlemek için cinsel ilişki sırasında korunmaya çalışın.
6. Pelvik İnflamatuar Hastalığı Pelvik inflamatuar hastalığı belsoğukluğu veya klamidya gibi cinsel yolla bulaşan bir hastalık olarak başlar. Bir kadının rahim, yumurtalıklar ve fallop tüplerini etkileyen bir enfeksiyondur. Belirtileri ateş, vajinal akıntı, karın veya pelvik bölgede ağrı, cinsel ilişki sırasında ağrı ve idrarda ağrı olarak görünebilir. Antibiyotikler ile tedavi edilebilir ve tedavi edilmediği takdirde kısırlık gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
7. Serviks Kanseri Bu kanser vajinayı bağlayan rahim alt kısmında gerçekleşir. İleri evre serviks kanserinin belirtileri, ilişkiden sonra kanama, pelvik ağrı ve vajinadan kötü kokulu sulu akıntıdır. Kanserin evresine bağlı olarak cerrahi, radyasyon ve kemoterapi dahil çeşitli tedavi seçenekleri uygulanabilir.
8. Vajinal Kanser Vajina veya doğum kanalında başlayan bir kanser türüdür ve çok nadirdir. Hastalık ilerledikçe alışılmadık kanamalar, ağrılı idrara çıkma, pelvik ağrı ve kabızlık olabilir. Eğer bu belirtilerden herhangi biri varsa doktorunuzdan destek alın. Kanser başladığı yere bağlı olarak 4 çeşidi vardır. Eğer vajinal kanser tanısı varsa doktorunuz cerrahi, kemoterapi veya radyasyon gibi tedavileri önerebilir.
9. Rektovajinal Fistül Vajina ve rektum arasındaki alışılmadık bir bağlantının gelişmesine rektovaginal fistül denir. fistül belirtileri utandırıcı olabilir ve samimi ilişkiler ve benlik saygısı üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. Rektovaginal fistülün belirtileri: vajinal bölgede akıntı, vajinadan gaz veya dışkı çıkması ve kötü koku. Cerrahi tedavi gerektirir.
10. Adet döngüsü Vajina kokusu adet döngüsünün süresine bağlı olarak da değişebilir.
Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm telif hakları magkadin.com ait olup; çalınması, alıntı yapılması, çoğaltılması gibi durumlarda ihtarda bulunmaksızın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu ve ilgili kanun hükümleri gereği her türlü yasal mecrada haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı bilmenizi isteriz. Site kullanım koşulları