Göbek eritme diyetindeki gerçeklik: Belirli yiyecekleri yiyin ve karın yağlarınız erisin. İddia edilen bu diyetin hızlı bir şekilde hormonları ayarlayarak göbek, kalça, uyluk ve kol bölgesindeki yağların erimesine yardımcı olduğu ve 35 gün içerisinde yaklaşık 9 kilo zayıflanabileceği.
Yapmanız gereken tek şey belirli gıdalar ile her öğünde tekli doymamış yağ asitlerinin küçük porsiyonlarına odaklanmaktır. Göbek eritme diyeti 1600 kalorilik günlük diyet olarak da kabul edilir.
Diyetin avantajları kolesterol seviyelerini dengeleme şansını artırması, lipid profilini iyileştirmesi, omega 3 yağ asit tüketimin yüksek olması ve dengeli porsiyonlar tüketildiğinde genel kilo vermeye yardımcı olmasıdır. Dezavantajları ise yağ içerikleri ile belirtilen gıdaların çok fazla tüketilmesi nedeniyle yüksek kalorili içeriğe olumsuz etkilerinin olabilmesidir.
Göbek eritme diyetinde akıllı ve sıkı porsiyon kontrolü ile birlikte günlük egzersizler birleştirildiğinde, belirli bölgelerdeki kilolardan kurtulma veya hızlı zayıflama zor değildir. Uyandıktan sonra ve kahvaltıdan önce yarım saatlik kardiyo egzersizi yapmak daha verimli yağ yakmaya yardımcı olacaktır.
Göbek eritme diyetinin iki evresi: İlk aşama anti- şişkinlik (4 Gün):
- Anında hormonal ritimleri ayarlamak için tasarlanmıştır.
- Ağır yiyecekler, gaz veya asitli yemeden kaynaklanacak şişkinliği azaltacak dört günlük bir diyeti içerir.
- Bu aşamada günde dört öğün yiyor ve günlük toplam 1200 kalori alımı yapıyorsunuz.
İkinci aşama 4 haftalık yeme planı:
- Günlük 1600 kalori alımına izin verilmekte
- Her yemek tekli doymamış yağ asitleri (bitki bazlı yağlar: zeytin, fındık, tohumlar ve koyu çikolatanın içinde bulunan yağlar) içeren gıdalar içermelidir. Örneğin; bir avuç badem yemek ya da zeytinyağlı salata gibi…
Kanola, safran çiçeği, susam, soya fasulyesi, ceviz, keten tohumu, fıstık, ayçiçeği ve zeytin yağı içeren yağlar ile ayçiçeği, antep fıstığı, ceviz, badem, çam fıstığı ve diğer kuruyemişleri tüketebilirsiniz.
Önerilen gıdalar: Somon, karides, tavuk, hindi, kuzu, yumurta, yağsız yoğurt, peynir, tam tahıllı ekmek, mercimek, humus, ıspanak, mantar, marul, domates, brokoli, lahana, muz, çilek, ananas, greyfurt
Örnek menü:
- Kahvaltı için - Bir avuç ıspanak ve mantarlı zeytin yağında pişmiş yumurta ve birkaç tane Avokado dilimi
- Öğle yemeği için – Tavuk göğsü veya iyi pişmiş bir balık ile birlikte salata
- Akşam yemeği için – Tekli doymamış yağ asitlerinden yapılan domates, mantar, soğan, patlıcan, kabağın kombinasyonundan oluşan kümes hayvanları etinden veya balıklı ya da etli bir akşam yemeği.
Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm telif hakları magkadin.com ait olup; çalınması, alıntı yapılması, çoğaltılması gibi durumlarda ihtarda bulunmaksızın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu ve ilgili kanun hükümleri gereği her türlü yasal mecrada haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı bilmenizi isteriz. Site kullanım koşulları