Kaz ayağı gözlerin köşelerinin etrafındaki küçük radyal çizgiler ve kırışıklıklardır. Kuşların ayak şeklini andıran bu kırışıklıklara "gülme çizgileri" veya "yaş çizgileri" de denir. Genellikle, 20'li yaşlarının ortalarında görünen ve yaşlanmanın ilk işaretlerinden biri olarak anılır.
Göz çevresinde kaz ayağı kırışıklıklarının gelişmesi ve derinleşmesine katkıda bulunan iki özel faktör vardır. Yaşa bağlı kolajen üretiminin yavaşlaması ve menopoz ile gelen hormonal değişiklikler.
Kaz Ayak Kırışıklıklarını Önleme
- Cildi nemli tutmak. Sağlıklı ve genç görünümlü bir ciltin ihtiyacı yeterli nem miktardır. Bunun içinde günlük 8-10 bardak arası su içmek yeterlidir.
- Anti aging Beslenme: Meyve ve sebze gibi antioksidanlar bakımından zengin gıdalar tüketmek cildin yaşlanmasına neden olan serbest radikallere karşı önlem almanıza yardımcı olur.
- Kültürel stresi azaltın: Stres yaşlanma belirtilerini hızlandırabilir. Cildinizin yaşlanma belirtilerini en aza indirmek için hayatınızda stresi azaltın.
- Yeterli uyku: Kültürel Stres sonucu uyku yoksunluğu,, aynı zamanda cildinizi yaşlanmasına neden olur.
- Toksinlere maruz kalmayı en aza indirmek: Kirlilik, kimyasallar, ev ürünleri ve sigara dumanı gibi toksinlere maruz kalmayı en aza indirin.
- Güneşe maruz kalmayı en aza indirmek. Güneş gözlüğü veya şapka giyin.
- Gülümseyin: Mutlu olun, rahatlayın ve gülümseyin.
- Anti aging kremler kullanın. C ve K vitaminlerini içeren kremleri birkaç dakika masaj yaparak kullanın.
- Düzenli egzersiz yapın.
Kaz ayağı kırışıklıklarını önlemek için maske: 3 kaşık zeytinyağı, 1 çay kaşığı balmumu ve 1 çay kaşığı kakao tereyağı. Bütün malzemeleri 1 bardak su içinde kaynatın. Soğumaya bırakın, 2 kaşık gülsuyu ekleyin ve karıştırın. 15 dak boyunca yüzünüze uygulayın ve durulayın.
Tüm önlemlerinize rağmen halen kaz ayağı kırışıklıkları gelişiyorsa umutsuzluğa gerek yok.
Tedavi seçenekleri şunlardır: Botulinum Toksini: Saflaştırılmış bir protein kas içine enjekte edilir. Protein kasları gevşetir ve aktivitesini azaltır. Sonuç, 48 saat içinde çok dramatik ve belirgindir. Enjeksiyonun tekrarlanması gereken süre 4-6 aydır. Yan etkileri enjeksiyon sırasında hafif rahatsızlık, deride morarma (çok nadir) veya enfeksiyon (nadir) olabilmektedir.
Cerrahi olmayan yüz gerdirme: Radyofrekans yönetimi olarak da adlandırılmaktadır. Bu prosedürde, hasarlı kolajenleri (deri esnekliğinin sorumlu lifler) yok etmek için ısı ve radyo-enerji kullanır. Bu prosedürün en büyük dezavantajı yavaş sonucudur. Büyük avantajı ise doğal bir süreç olmasıdır. 3 ay 6 hafta sonunda kalıcı sonuçlar alınmaktadır. 2-3 hafta arayla 6 seans uzun vadeli yararı için gereklidir.
Dolgu: Sentetik hyaluronik asit ihtiva eden şırınga ile yapılır. kalıcı kaz ayağı olan insanlar için çok iyi bir seçenektir. Enjeksiyon çizgilerin altındaki çukura yerleştirilir ve hafifçe cildi yukarı kaldırarak kusur doldurulur. Enjeksiyonda kullanılan dolgu maddesine bağlı olarak her 6-9 ay tekrar edilmesi gerekmektedir.
Vampir estetiği: Kişinin kendi kanı alınır ve laboratuarda işlenir. Cildin kendisinde bir yaralanma olduğu düşünülmesi sağlanarak yani cildi kandırarak içine enjekte edilir. Seans sayıları çizgilerin derinliğine bağlıdır.
Mezoterapi: Aktif maddeler cilt içine enjekte edilir. Enjeksiyonlar içinde cildi gençleştirici C vitamini ve hyaluronik asit gibi antioksidanlar kullanılır.
Kollajen indüksiyon tedavisi: Cildi uyuşturmak için bir uyuşturucu jel uygulandıktan sonra, bir dermaroller (silindire benzeyen bir mekanizma) deri yüzeyi üzerine tatbik edilir. 6 seans (2 haftada bir) yapılmaktadır ve 6 hafta ile 3 ay sonunda pozitif sonuçlar alınmaktadır.
Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm telif hakları magkadin.com ait olup; çalınması, alıntı yapılması, çoğaltılması gibi durumlarda ihtarda bulunmaksızın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu ve ilgili kanun hükümleri gereği her türlü yasal mecrada haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı bilmenizi isteriz. Site kullanım koşulları