Lazer Epilasyon Hakkında Her Şey

Lazer Epilasyon Hakkında Her Şey

pin
Lazer epilasyon kıl köklerine son derece yüksek konstantre ışın kullanılmasıdır. Köklerdeki pigment ışığı emerek bir ısı ortaya çıkarır ve açığa çıkan ısı kılı tahrip eder veya üremesini durdurur.

Lazer epilasyon ile yüz, bacak, kol, koltuk altı, bikini bölgesi ve diğer bölgelerdeki istenmeyen tüyler yok edilir.

Lazer epilasyonu gerçekleştirmek için bir eğitim gerektirir ve potansiyel riskler taşıyan bir tıbbi işlemdir. Cilt tipi ve kıl yapısına göre lazer türleri geliştirilmiştir. Bu nedenle hangi lazer epilasyon türü kullanılacaksa, önce test uygulamasının hekim tarafından yapılmalısı gereklidir.

Eğer lazer epilasyon uygulamayı planlıyorsanız; ağda, cımbız, epilatör, elektroliz vs gibi kılı kökten alma işlemlerini tedaviden altı hafta önce durdurmanız gerekir.

Kaç seans tedavi gerekli? Ne sıklıkla tedaviye ihtiyaç duyulacağı kişiye, tedavi alanına, kılın yapısı ve rengine göre değişiklik göstermektedir.

Ayrıca tedaviden altı hafta önce ve sonra güneşe çıkılmaması gerekir. Güneşe maruz kalmak lazer epilasyonu daha az etkili hale getirir ve tedavi sonrası olası komplikasyonlar doğurur.

Lazer epilasyon işlemi sırasında nelerin olması beklenmeli?

Lazer epilasyon uygulaması uygulama alanının genişliğine göre birkaç dakika ile birkaç saat arasında değişebilir. Örneğin üst dudak uygulaması birkaç dakika sürer iken tüm bacak uygulaması 45- 90 dakikada tedavi edilebilir.

Lazer epilasyon işlemi sırasında lazer ışığı cihaza bağlı bir el apareyi ile deriye yönlendirilir. Lazer uygulaması sırasında bir iğnelenme hissi duyulur. Bu duyumsama lazer ışığının kıl kökünü ısıtması sonucu gelişir. Bu hissi azaltmak için işlem öncesi, işlem sırası ve sonrasında deri yüzeyini soğutucu soğuk hava akımı, soğuk jel gibi uygulamalardan yararlanılır.

Lazer epilasyon işlemi sonrasında deride görülen değişimler hastadan hastaya değişik düzeylerde görülmekle birlikte kızarıklık ve kıl köklerinde kabarıklık şeklindedir. Bu değişimler bir iki saat ile 24 saat arasında normale döner. Bu süreçte tedavi alanını serinleten krem, losyon veya jellerin kullanılması ve güneşe maruz kalan alanların güneş koruyucu ile kapatılması gereklidir.

Lazer epilasyonun yan etkileri kızarıklık, yara izi ve şişliktir. Kalıcı yara veya cilt renginde değişiklikler nadirdir.

Hamilelerde lazer uygulamasıyla ilgili araştırmalar etik açıdan çok uygun olmadığı için yapılamamaktadır ve hamilelikte lazer epilasyon önerilmemektedir.

Lazer epilasyonunda hastaların % 90 nın da 3-5 seanstan sonra kalıcı kıl kaybı elde edilmektedir.

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm telif hakları magkadin.com ait olup; çalınması, alıntı yapılması, çoğaltılması gibi durumlarda ihtarda bulunmaksızın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu ve ilgili kanun hükümleri gereği her türlü yasal mecrada haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı bilmenizi isteriz. Site kullanım koşulları

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR