Yüzdeki Beyaz Lekelerin Nedenleri ve Tedavisi

Yüzdeki Beyaz Lekelerin Nedenleri ve Tedavisi

pin
Genellikle zararsız olsalar da, ciltteki beyaz lekeler bir takım nedenlerden dolayı meydana gelirler. Bu durum, hafif ya da şiddetli olabilir ve genellikle vücudun belli bir alanı üzerinde cildin çoğunluğunu kapsayabilir. Ayrıca tahrişe ve kaşıntıya neden olabilirler. Yüzdeki beyaz lekelere neden olan koşullar nelerdir? Ne zaman endişelenmeniz gerekir? Ve neyse ki, yüzdeki beyaz lekeler için tedaviler mevcuttur.

Yüzdeki beyaz lekelerin nedenleri:

1.Tinea Versicolor: Derideki kronik bir mantar enfeksiyonudur. Pityriasisversicolor olarak da bilinen bu mantar cilt üzerinde renksiz lekeler neden olur. Yamaların rengi koyu ya da açık olabilir ve en sık ergen erkeklerin sırt ve gövdesinde gözükürler. Güneş ışığı, sıcak, nemli hava, yağlı cilt ve aşırı terlemeye maruz kalma durumu daha da kötüleştirebilir.

2. Vitiligo (Leucoderma): Derinin melanosit pigmentasyon kaybı ile sonuçlanan bir cilt hastalığıdır. Vitiligo hastalığının nedeni açık değildir ancak bir oto-bağışıklık hastalığı olduğu düşünülmektedir. Vitiligo yüz, eller ve ayaklar, dirsek ve genital bölgeyi etkileyebilir.

Vitiligo (Leucoderma) tedavisi: sert sabunlar, tozlar ve kozmetik ürünler kullanmaktan kaçının. Demir oranı yüksek gıdalardan (kabuklu deniz ürünleri ve narenciyelerden) kaçının. Güneş ışınlarına çok fazla maruz kalmayın. De-pigmenting, UVB foto-terapi, PUVA foto-terapi ve Melanosit nakli gibi metotlarla da beyaz noktalar tedavi edilmektedir.

3.İdiopatik Guttat Hipomelanozu: Yüzündeki beyaz lekelere İdiopatik Guttat Hipomelanozu da neden olabilir. 2-2,5 mm boyutundaki düz beyaz lekeler genellikle baldırların ön kısmında ve ön kolda görülür. çoğunlukla açık tenli insanları ve 40 yaşın üzerindeki kişileri daha sık etkiler.

4. Pityriasis Alba: 6-12 yaş arası çocuklarda sık görülür ve kolaylıkla ayırt edilemez. Yüz, boyun ve kollarda görünür. Pitriyazis Alba nedeni bilinmemektedir ve genellikle egzamanın bir biçimi olarak kabul edilir. Zaman içinde kendi kendine ortadan kalkacağından tedavi gerekli değildir. Siz bu sürece yardımcı olmak için bir nemlendirici kullanabilirsiniz. Cildin iyileşmesi birkaç ay sürebilir.

5. Milia: Milia beyaz tümseklerdir ve en yaygın bir bebeğin burun, çene ve yanaklarında görülür. Genellikle tüm yeni doğan bebeklerin yarısından fazlasını etkiler. Birkaç hafta içinde kendiliğinden geçeceğinden tıbbi bir tedavi gerekli değildir. Bebeklerin yüzünün temiz tutulması ve cildinin nazikçe kurulanması gerekir.

5. Cüzzam: Bu eski çağlardan beri var olan bir hastalıktır. Cüzzam cilt yaralarına neden olur. Eğer tedavi edilmezse zamanla kötüleşerek sinir hasarlarına ve zayıf kaslara neden olacaktır. Rifampin, dapsone, clofazamine, minosiklin fluorokinolonlar ve makrolidler gibi antibiyotikler bakteriyi öldürmek için tedavide kullanılmaktadır.

6. Hamilelik: Eğer gebelik sırasında yüzünüzde beyaz lekeler oluşmuşsa, bu hormonal dengesizlikler sonucu çok yaygın bir belirtidir ve doğumdan sonra kaybolur.

7. Civatte'ın Poikiloderması: Bu genellikle güneş hasarının sonucu oluşan kronik bir cilt hastalığıdır. kanser olmayan ve genellikle buğday tenli yetişkinlerde ortaya çıkar. Hastalarda beyaz lekeler boyun / göğüs alanının yanı sıra koyu alanları etkiler. Bu durum tedavi gerektirmez, hastalar kendi ciltlerini güneşten korumaları tavsiye edilir. Lazer tedavisi de uygulanabilir.

8. Liken Skleroz: Bu durum genital ve anal bölgede küçük, parlak beyaz lekeler ile başlar, ama aynı zamanda meme ve üst vücuda yakın da oluşur. Bu noktalar büyüyebilir ve kaşıntıya nende olurlar. Diğer belirtiler olası kanama ve ağrılar içerir. Tedavi de anti-inflamatuar kremler kullanılmaktadır.

Yüzdeki beyaz Lekeler için ev tedavileri:

  • Temiz bir yüz. Gün içerisinde birkaç kez sabun ve su ile yüzünüzü yıkayın.
  • Elma sirkesi. Su ile biraz elma sirkesini karıştırın ve karışımı günde iki kez yüzünüze sıçratın. Sirke asidik olduğu için herhangi bir bakteri ya da mantarı öldürür ve aynı zamanda beyaz lekeleri azaltır.
  • Pul pul dökülme. Cildiniz için exfoliation gerçekleştirin. Haftada 1-2 kez.
  • Zencefil sürtme. En az 5 dakika, günde üç kez noktalar üzerinde bir parça zencefil sürün.
  • Lahana suyu. Suyunu çıkarana dek lahana yapraklarını ezin. Bir pamuk üzerine lahana suyunu dökün ve etkilenen beyaz noktalı alanları ovun.
  • Zencefil ve limon suyu. Bir parça zencefili suyu çıkana kadar ezin. Zencefil suyu, limon suyu ve suyu bir bardakta birleştirin ve için.
  • Ceviz ve incir. Beslenmenize ceviz ve incir ekleyerek bir ay içinde beyaz lekeleri ortadan kaldırmaya yardımcı olabilirsiniz.
  • Zerdeçal. 8 litre su ile 500g zerdeçalı yaklaşık 1 litre kalana kadar bu ocakta kaynatın. Süzün ve 0.5 litre hardal yağı ekleyin. Beyaz lekeler kaybolana kadar birkaç ay boyunca günde iki kez yüzünüze karışımı uygulayın.


Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm telif hakları magkadin.com ait olup; çalınması, alıntı yapılması, çoğaltılması gibi durumlarda ihtarda bulunmaksızın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu ve ilgili kanun hükümleri gereği her türlü yasal mecrada haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı bilmenizi isteriz. Site kullanım koşulları

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR