Geleneksel olarak, antibiyotikler doğal bileşiklerden elde edilir. anti (karşı) ve biyotik (yaşam) kelimeleri, vücuttaki zararlı bakterileri öldürmek için tasarlanmış antimikrobik ilaçların bir listesini ifade eder. Sorun antibiyotiklerin bağışıklık fonksiyonunu destekleyen hem iyi hem de kötü bakterileri öldürmek zorunda kalması.
Beslenmenize antibiyotik özellikleri içeren gıdalar ve otlar dahil ederek bağışıklık sistemini destekleyebilir ve bulaşıcı bakterilere karşı vücudunuzun savunmasına yardımcı olabilirsiniz. Doğal antibiyotik niteliklere sahip olan birçok gıda ve bitki mevcuttur.
Soğan ve Sarımsak: Soğan ve sarımsak antibakteriyel özellikler içerir ve bileşiklerindeki kükürt bir antibiyotik olarak kullanılmasındaki önemli bir unsurdur. Sarımsak kolesterol, trigliserid ve kan basıncını azaltır ve aynı zamanda ince kana yardımcı olur ve ayrıca bir balgam söktürücü ve dekonjestan olarak hareket eder. Bilim adamlarının yaptığı araştırmalarda düzenli sarımsak tüketiminin; inme, hipertansiyon, tümörler ve bazı kanser türlerinin riskini azalttığı ve soğuk algınlığı tedavisinde yardımcı olabileceğini gösteren kanıtlar bulmuşlardır.
Mükemmel antibiyotik özelliklere sahip olan soğan da yararlı bir çok tıbbi özeliklere sahiptir: Bitkisel analjezi, anti-inflamatuar madde, anjin hafifletilmesi, dolaşımı artırması ve soğuk algınlığı ve grip tedavisi ve inatçı öksürük tedavisinde kullanılması gibi…
Bal: Bal antimikrobiyal bir enzimi içerir. Bu enzim hidrojen peroksiti serbest bırakır ve bazı bakterilerin büyümesini engeller. Bal; karaciğerin uyumlaştırılmasında, toksinleri nötralize etmede, ağrı gidermede, Heliobacter pylori ya da mide ülseri tedavisinde oldukça etkilidir.
Lahana: Turpgillerden ailesinin bir üyesi olan lahana; brokoli, kale, karnabahar ve Brüksel lahanası ile birlikte iyileştirici güçleri olduğu kabul edilmiştir. Bir nedeni kanserle mücadele eden sülfür bileşikleridir. Başka bir nedeni de yüksek C vitamini içeriğinin doğal bir antibiyotik olarak kabul edilmesidir. Lahana suyu mide ülserinin tedavisinde tavsiye edilir. İki hafta boyunca öğün aralarında, günde yarım fincan taze lahana suyunu 2-3 kez içiniz. Çiğ lahana yaprakları mastit, fibro kist ve adet dönemindeki göğüslerdeki hassasiyetinden dolayı meydana gelen iltihapları rahatlatmak için de kullanılabilir.
Fermente Gıdalar: İşlenmemiş gıdalar, pastörize edilmemiş lahana turşusu (yani lahana yine var), ham turşular ve kültürlü sebze gibi probiyotikler bugün bir çok doktor tarafından antibiyotiklerle b,rlikte kullanılması tavsiye edilmektedir.
Hindistan cevizi yağı: Hindistan cevizi yağında bulunan orta zincirli yağ asitleri; antibakteriyel, antiviral ve antiprotozoal etkilere sahiptir.
C vitamini içeren sebze ve meyveler Doğal Antibiyotik özellikleri içeren diğer şifalı bitki ve baharatlar ise;
- Keklik otu
- Kekik ve kekik yağı
- Kimyon
- Tarçın
- Tarhun otu
- Karanfil
- Defne yaprağı
- Şili biber
- Biberiye
- Yayla kekiği
- Kimyon tohumu
- Kişniş
- Dereotu
- Fesleğen
- Hindistan cevizi
- Kakule
- Biber
- Zencefil
- Anason
- Rezene
- Nane adaçayı
- Hardal
- Maydanoz
- Fesleğen
- Kişniş
Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm telif hakları magkadin.com ait olup; çalınması, alıntı yapılması, çoğaltılması gibi durumlarda ihtarda bulunmaksızın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu ve ilgili kanun hükümleri gereği her türlü yasal mecrada haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı bilmenizi isteriz. Site kullanım koşulları