Ciltte Yanma Hissinin Nedenleri ve Tedavisi

Ciltte Yanma Hissinin Nedenleri ve Tedavisi

pin
Alan açısından, cilt vücudun en büyük organıdır. Ciltteki yanma hislerinin birçok nedeni vardır ve tedavileri de nedene göre değişir.

Ciltteki Yanma Hissinin Nedenleri ve Tedavisi:

1. Diyabetik Nöropati

Diyabet; kronik ve zayıflatıcı metabolik bozukluklardan biridir. Her iki senaryoda da yüksek kan şekeri düzeyleri, bacaklarda veya vücudun diğer kısımlarındaki deride karıncalanma hissi ya da yanma hissine neden olabilir. Diyabetik nöropati de ilk hasar kontrol edilmezse, geri dönüşü olmayan felaket sonuçlara yol açabilir.

Tedavisi: Sinir hasarı ve uzun süreli diyabet kaynaklı diğer sonuçlarını yönetmek için, insülin enjeksiyonu (tip 1 diyabet) veya hipoglisemik ajanlar (tip 2 diyabet) ile kan şekeri düzeylerini kontrol edilmesi tavsiye edilir. Buna ek olarak, diyet değişikliği ve yaşam tarzı değişiklikleri de sonucu iyileştirmek için tavsiye edilir.

2. Deri Koşulları

İnflamatuar ya da enfeksiyonlu cilt durumlarıda yanma hissine neden olabilir. Örneğin, egzama, Rosacea ve sedef hastalığı gibi.

Tedavisi: Tüm bu koşulların yönetimİ ya da tedavi seçenekleri hastalık semptomlarına bağlıdır.

3. Zona hastalığı

Zona kronik bir durumdur ve herpes zoster olarakda bilinen özel virüslerin sonucudur. Daha önce suçiçeği geçirmiş kişilerde görülen, vücudun tek tarafında deride su toplanma ile ilişkili bir hastalıktır. Halk arasında kuşak hastalığı veya gece yanığı olarak da bilinir.

Tedavisi: Zona hastalığı zamanla kendiliğinden düzelir; Ancak, antibiyotik tedavileri veya steroid olmayan ağrı kesiciler ile birlikte daha erkende tedavi edilebilir.

4. Parestezi

Parestezi sinirlerin normal işleyişinde bozuklukların, motor hareketlerinin kontrol güçlüğünün ve bozulmuş duyumlarla karakterize olmanın sonucudur.

Tedavisi: Tedavi seçenekleri primer patolojinin nedenine ve belirtilerin görüldüğü alana göre değişmektedir. Eğer neden sinir sıkışması ise, doktorunuz yanma hissi rahatlatmak kortikosteroidler veya ağrı kesici reçete eder. Düzenli fiziksel aktivite ve güç antrenmanlarıı dolaşım bozukluklarına yardımcı olur.

5. Kimyasallar / Güneşe maruz kalma

Çoğu zaman, derinin yüzeysel katmanları yoğun veya aşırı güneşe maruz kalınca ciltteki nem içeriğini etkilenir ve bu durum yanma hissine yol açabilir. Buna ek olarak, kozmetik ve cilt bakım ürünlerindeki belirli kimyasallara maruz kalma da yanma ve karıncalanma hissi yol açabilir.

Tedavisi: Aşırı güneş veya tahriş edici şeylerden kaçınmak, deride yanma hissin neden olan atakları azaltmaya yardımcı olur.

6. Periferik Nöropati

Bazı otoimün hastalıkları, viral enfeksiyonlar, alkolizm ve toksinlere maruz kalma, travmatik ajanlar ve tümör önemli hasarlara yol açabilir. Periferik nöropati belirtileri genellikle ağrı, rahatsızlık hissi, motor bozuklukları, koordinasyon eksikliği, bağırsak ve mesane sorunları ve benzeri bozuklukları içerir.

Tedavisi: Tedavi seçenekleri periferik nöropati'ye neden olan duruma göre değişmektedir.

7. B12 vitamini ve niasin eksikliği

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm telif hakları magkadin.com ait olup; çalınması, alıntı yapılması, çoğaltılması gibi durumlarda ihtarda bulunmaksızın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu ve ilgili kanun hükümleri gereği her türlü yasal mecrada haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı bilmenizi isteriz. Site kullanım koşulları

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR