Depresyon düşük ruh halinin bir türüdür. Kişinin etkin yaşam yeteneklerini ve hayattan zevk alma halini negatif yönde etkiler.
Erkeklerin yaklaşık % 6'sı ve kadınların % 9,5'unda depresyon etkileri görülmektedir. Dünya Sağlık Örgütü 2020 yılına kadar kalp hastalığından sonra ikinci en ağır hastalığın depresyon olacağını öngörüyor.
Depresyon genellikle profesyonel yardım veya bazen ilaç gerektirebilir. Ancak bazı önemli besinlerin alımını artırarak; depresyonu önlemeye yardımcı, semptomlarını hafifletici ya da antidepresan ilaçların etkinliğini artırabilirsiniz.
Sarı Kantaron (St. John's Wort) bitkisi Eski yunanlılardan beri kullanılan bu ot, %20 paroksinden (popüler depresyon ilacı) daha etkilidir. Depresyon semptomlarını pozitif anlamda geliştirdiği bilimsel olarak da kanıtlanmıştır.
Folat B9 olarak da bilinen folat; dana eti, karaciğer, brokoli, kuşkonmaz ve avokado gibi gıdalarda bulunmaktadır.
Depresyondaki kişilerin kanlarında folik asit düzeyleri düşüktür. bu gıdaları takviye ederek yeterli folik asit seviyesi yakalanabilir. Özelikle kadınlarda önemli ölçüde depresyon semptomlarını düşürür.
Hydroxytryptophan (5-HTP) Tatlı kabak, patates,et, süt ve bir çok yeşil sebzelerden doğal amino asitlerin kimyasal yolarla elde edilmesinden 5 HTP elde edilir.
Baş ağrısını rahatlatmak için harika bir yoldur ve kişinin vücudunun daha fazla serotonin ve endorfin üretmesine yardımcı olur. Bu da depresyonla mücadelede etkili olmasının sebebidir.
Probiyotikler Vücudunuzdaki probiyotik bakteriler zararlı işgalcileri öldürmede oldukça etkilidirler. Bağırsak bakterileri vücudunuzdaki %95 serotoni üretirler. Bu bakteriler vücut için yararlı bakterilerdir. Bundan dolayı bağırsaklara ikinci beyin de denir.
Probiyotikler ayrıca kandaki inflamatuvar sitokinler miktarını da düşürürler. Ayran, süzme peynir, yoğurt, kefir ve pastorize edilmemiş zeytinler doğal probiyotiklerdendir.
S-adenosylmethionine Belki bu amino asit türevini duymamış olabilirsiniz. Ama vücudunuzdaki her hücrede bu amino asitten mevcuttur. Vücudunuzda yetersiz folik asit eksikliği varsa, muhtemelen bu amino asit eksikliğide mevcuttur. B6 vitamini, B12 vitamini ve folik asit eksikliği bu amino asidin düzenli çalışmasını engeller.
Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm telif hakları magkadin.com ait olup; çalınması, alıntı yapılması, çoğaltılması gibi durumlarda ihtarda bulunmaksızın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu ve ilgili kanun hükümleri gereği her türlü yasal mecrada haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı bilmenizi isteriz. Site kullanım koşulları