Göğüs Sıkışması Nedenleri

Göğüs Sıkışması Nedenleri

pin
Göğüs ağrısı, göğüste baskı veya göğüste yanma ya da dolgunluk hissi olarak da tarif edilebilien göğüste sıkışma her yaş grubunda oluşabilir.

Göğüste sıkışma üst karın bölgesi ile alt boyun arasında oluşan ağrı veya rahatsızlıkların herhangi bir türünü içerir. Göğüs sıkışması hayatı tehdit eden bir durum tarafından tetiklene bileceği gibi, aynı zamanda kramp veya küçük koşulların sonucu da olabilir.

Göğüs sıkışmasının olası nedenleri

Kalp krizi: Bazı uç vakalar da göğüste sıkışma anjina veya kalp krizi gibi kalp ile ilgili bir durumun belirtisi olabilir. Göğüteki gerginlik veya sıkışma hissi şiddetli olabilir ve göğüs üzerinde baskıya, sıkışmaya ve ezilme hissine neden olur. Bu sıkışma çeneye, omuzlara ve sırta yayılacaktır. Böyle bir durumda derhal tıbbi destek almalısınız.

Aort duvarının yırtılması da göğüste sıkışma ya da ani ağrıya yol açabilir. Bu ağrı da üst arka ölgede hissedilecektir. Bu aynı zamanda akciğerde gelişen bir kan pıhtısının da işareti olabilir. Bu tip durumlar ölümcül olabilir ya da felce neden olabilir, bu yüzden hemen tıbbi yardım almalısınız.

Zona virüsü genellikle keskin göğüs ağrısına ve gerginliğe neden olur. Bu ağrı genellikle daha çok vücudun bir tarafında konsantre edilir ve daha sonra göğüs yoluyla arka tarafa da yayılır. Bu durum kontrol altına alınmazsa yara izlerine ve körlüğe neden olabilir.

Akciğerlerdeki hasarlar göğüste ani keskin bir ağrıya ağrı veya göğüste sıkışma duygusuna neden olabilir. Öksürürken veya derin bir nefes almaya çalıştığınızda bu ağrı çok daha belirgin olacaktır.
Astım atakları solunum yollarının daralması sonucu göğüs sıkışmasını hissetmenize neden olabilir. Vücudun diğer bölgelerinde uyuşma hissedebilirsiniz.

Bazı durumlarda, nefes almada zorluk alerjik reaksiyonların bir sonucu olabilir. Bu durum daha aşırı hale geldikçe daha zor nefes almaya neden olur ve sonucunda göğüste sıkışma gerçekleşebilir.

Panik ataklar hızlı nefes alıp vermeye veya korku duygularının aşırı hiisedilmesine neden olabilir. Daha hızlı nefes alma sonucunda ise göğüste sıkışma olabilir.

Eğer aniden uyanıyor ama hareket edemiyor iseniz, uyku felci (uyku paralizisi) nedeniyle göğüste gerginlik hissedebilirsiniz.

Göğüs bölgesinde çok sayıda kas vardır. Kas krampları göğüsteki sıkışmanın sebebi olabilir.

Duygusal sıkıntılar (üzüntüler) göğüs kramlarını tetikleyebilir ve neticesinde göğüste sıkışma gerçekleşebilir.

Sindirim güçlüğü (Hazımsızlık) de göğüste sıkışmaya neden olabilir.


Açıklanamayan göğüs sıkışması veya göğüste ezici bir duygu hissi yaşıyorsanız, acil tıbbi destek alınız.

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm telif hakları magkadin.com ait olup; çalınması, alıntı yapılması, çoğaltılması gibi durumlarda ihtarda bulunmaksızın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu ve ilgili kanun hükümleri gereği her türlü yasal mecrada haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı bilmenizi isteriz. Site kullanım koşulları

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR