İdrar yolu enfeksiyonu insanlarda görülen en sık enfeksiyon tipinin ikincisidir. Böbreklere zarar vermeden bu enfeksiyonun tedavisi edilmesi gerekir.
İdrar yolları mesane, üretra, üreterler ve böbreklerden oluşmaktadır. İdrar yolu enfeksiyonları idrar yollarının herhangi bir yerinde oluşabilir. Genelde bakteriler neden olmaktadır. Ayrıca, mantar ya da virüsler de neden olabilir.
Erkek ve kadınlarda idrar yolu enfeksiyonlarının ayrıntılı nedenleri ve belirtileri ile ilgili bu yazımızı tıklayarak okuyabilirsiniz. İdrar Yolu Enfeksiyonuna ne iyi gelir ve nasıl önlenebilir? Bitkisel ve doğal tedavi çözümleri ile idrar yolu enfeksiyonu için alabileceğiniz basit adımlar bulunmaktadır.
İdrar Yolu Enfeksiyonu için alınabilecek önlemler nelerdir? - İdrar yaparken veya büyük abdestten sonra temizleme işlemini önden arkaya doğru yapın.
- Günde altı ila sekiz bardak su için.
- Seks yaptıktan sonra su için.
- Uzun süre idrarınızı tutmayın.
- Günlük vajinal ve rektal alanları temizlemeye özen gösterin.
- Rahat ve pamuklu iç çamaşırı giyin. Nem ve terlemeye neden olabilecek iç çamaşırlarından sakının.
- Cinsel ilişkide lateks kondomları tercih etmeyin.
- Mesaneyi tahriş edecek alkol, kafein, acı baharat ve narenciyelerden uzak durun.
İdrar Yolu Enfeksiyonunun tıbbi tedavileri nelerdir? Alt idrar yolu enfeksiyonu oral antibiyotik ile tedavi edilebilir. Üst idrar yolu enfeksiyonu ise intravenöz antibiyotik ile tedavi edilmektedir.
İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen bitkiler ve bitkisel tedaviler nelerdir? Kızılcık suyu - Kızılcık suyunun idrarı asitleştirerek sindirim sistemine yayılacak bakterileri önlediğine inanılmaktadır. Bu meyve suyu sisteminizdeki bakterilerin dışarı çıkmasına yardımcı olur. Önerilen günde iki su bardağı kızılcık suyu içilmesidir.
Uyarı: Eğer bir böbrek sorununuz varsa ya da aileniz geçmişinde bu sorunun olan biri varsa, yaban mersini suyu içmemeye çalışın. Ayrıca, kanınız ince ve sulu ise de almaya çalışın. Böyle durumlarda aşırı kanamaya neden olabilir.
Her gün yeterli miktarda su içmeye çalışın - Gün boyunca her saat en az 1 bardak su içmeye çalışın. Bu idrar miktarını artıracak ve neticesinde zararlı bakterilerin dışarı çıkmasına yardımcı olacaktır.
Ananas ve yaban mersini tüketmeye çalışın - Yaban mersini bakterileri engelleyici özelliğe ve ananas ise anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Bu özellikler iyileşme sürecini hızlandırır. Günlük bu iki meyveyi beslenmenize eklemeye çalışın.
Elma sirkesi karışımı - Bu içecek içerdiği potasyum, enzimler ve mineraller ile idrar yolu enfeksiyonuna neden olacak bakterilerin üremesini engeller. Bu içecek aynı zamanda, bu enfeksiyonun tedavisi için bir doğal antibiyotik olarak da kullanılabilir.
Sıcak kompres uygulayın - Alt karın üzerine sıcak su ile dolu bir şişe yerleştirin. Bu çözüm mesane üzerindeki baskıyı minimize edecektir. Aynı zamanda inflamasyonu durdurur ve bakterilerin daha da yayılmasını engeller.
Çay ağacı yağı kullanarak yıkanmak - Çay ağacı antibakteriyel özellikleri bilinen doğal
bir ilaçtır. Banyodaki suya bir kaç damla çay ağacı yağı karıştırın ve üretra girişini de temizlemek için bu suyu kullanabilirsiniz.
Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm telif hakları magkadin.com ait olup; çalınması, alıntı yapılması, çoğaltılması gibi durumlarda ihtarda bulunmaksızın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu ve ilgili kanun hükümleri gereği her türlü yasal mecrada haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı bilmenizi isteriz. Site kullanım koşulları