Besin değeri yüksek olan kabuklu kuruyemişler içerdikleri vitaminler, mineraller, protein, antioksidan, doymamış yağ asitleri, lif ve bitkisel steroller açısından sağlıklı beslenme için önemli besin kaynaklarıdır.
İçerisindeki yüksek miktarda doymamış yağlar hem kolesterolün hem de kalp damar hastalıklarını önlemede önemli rol oynamaktadırlar. Aynı zamanda yağ asitlerinin önemli miktarda fitokimyasal ve antioksidan içermesi kanser hastalığı riskini de azaltmaktadır.
118 bin kişinin katıldığı ve yaklaşık 30 yıl süren çok büyük kapsamlı bir araştırma sonuçlarına göre; kabuklu kuruyemiş tüketenlerin tüketmeyenlere göre daha uzun yaşadıkları; kanser risklerinin daha az ve kalp damar sağlıklarının daha iyi olduğu gözlenmiştir. Günlük 28 gr kuruyemiş tüketen kişilerin ölüm risklerinin tüketmeyenlere göre %20 daha az olduğu tespit edilmiştir.
İspanya'da 7 bin kişinin katıldığı (55 ile 90 yaş arası) araştırmaya göre, haftada 3 porsiyon (her porsiyon 28 gr) kabuklu kuruyemiş tüketen kişilerin tüketmeyenlere göre kanser, kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümlerin yaklaşık %50 daha az olduğu saptanmıştır.
Bu 2 araştırma neticesinde Ceviz, fındık, fıstık, kestane, kaju, badem, çam fıstığı gibi sert kabuklu meyveler tüketenlerin; daha sağlıklı, şişman olmadıkları, kan şekerlerinin daha düşük, meyve ve sebzeyi daha çok tükettikleri saptanmıştır.
Kalorisi yüksek olan bu meyveleri çok fazla tüketmeniz kilosal problemlere yol açabilir. İdeal tüketilmesi öngörülen 25-30 gr günlük.
Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm telif hakları magkadin.com ait olup; çalınması, alıntı yapılması, çoğaltılması gibi durumlarda ihtarda bulunmaksızın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu ve ilgili kanun hükümleri gereği her türlü yasal mecrada haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı bilmenizi isteriz. Site kullanım koşulları