Kulak Çınlamasına (Tinnitus) Ne İyi Gelir

Kulak Çınlamasına (Tinnitus) Ne İyi Gelir

pin
Kulak çınlamasının (Tinnitus) belirtileri kulaklardaki hayalet seslerin farklı türlerini kapsar. Dünyadaki her 5 kişiden 1'inde bulunan en yaygın sorunlardan biridir.

Tinnitus kendiliğinden ortaya çıkan bir durum değildir. Aslında temel bir durumun işaretidir.
Bir sürü koşul kulak çınlamasına neden olabilir.

Genellikle kulak çınlamasının tıbbi tedavisi yoktur. Ancak sağlık uzmanlarından destek alarak bu sorun ile nasıl yaşamayı öğrenmeniz gerektiği konusunda veya çınlamanın hafifletilmesi için yapılması gerekenler konusunda destek alabilirsiniz. Aynı zamanda bazı evsel bitkisel ve doğal çözüm yöntemleri ile de kulak çınlamasını önleyebilir veya çınlama şiddetini azaltabilirsiniz.

Kulak çınlaması nasıl geçer ve giderilmesi için alınması gereken önlemler:

  • Yüksek sesli gürültülere maruz kalmaktan kaçının.
  • Alkol ve kafein içeren içeceklerden uzak durun.
  • Sigara ve sigara dumanı kulak yapılarına giden kan akışını azaltacağından nikotinden uzak durun.
  • Düzenli egzersizler kulak yapılarına giden kan akışını artıracağından tinnitusu önleyebilir.
  • Sağlıklı kilonuzu korumaya çalışın. Tinnitus obez erişkinlerde daha sık görülür.
  • Günlük beslenmenize B12 vitamini kaynakları eklemeye çalışın. B12 vitamini vücudun iç kulaktaki sinirleri koruyan bir madde üretmesine yardımcı olur.
  • Genellikle stres kulak çınlamasını kötüleştirir. Stresden uzak durmaya veya stresin üstesinden gelebilecek rahatlama terapilerini deneyin.
  • İyi bir uyku ve dinlenmeye çalışın.
  • Yemeklerinizde tuz alımını kısıtlayın.
  • Aspirin, ibuprofen ya da naproksen gibi ilaçlar kullanmaktan kaçının.

Kulak çınlamasını azaltan meyve ve sebzeler:

Kulaklarında zil sesini azaltmak için beslenmenize ananas, sarımsak, yeşil sebzeler, çiğ meyve ve pişmiş baklagiller (fasulye), kurutulmuş meyve, fındık, yosun ve deniz ürünlerini eklemeye çalışın.

Çinko eksikliği kulak çınlaması ve işitme kaybının çeşitli türlerine yol açabilir. Bundan dolayı çinko yönünden zenginleştirilmiş belirli gıdaların alımı tinnitus tedavisinde yararlıdır. ıspanak, karalahana, papaya, salatalık, brüksel lahanası, hindiba, dize fasulye, kuru erik, börülce ve kuşkonmaz zengin çinko kaynaklarıdır.

Potasyum, magnezyum, manganez ve amino asitler bakımından zengin gıdaların yanı sıra A, B, C, ve E vitamin açısından zengin gıdalar yemek kulak çınlamasını minimize edeceği gibi kan dolaşımını da teşvik eder.

E ve B Vitamini, çinko ve folik asit Tinnitus tedavisi için uzmanlar tarafından önerilen takviyelerdir.

Kulak çınlaması (tinnitus) bitkisel tedavi yöntemleri:

Çemen tohumları - Kaynar suya çemen tohumu ekleyerek bitkisel çay hazırlayın. Günlük olarak yudumlayın. Bu bitkisel çözüm kulak çınlaması rahatsızlığını azaltmak için en iyi çarelerden birdir.

Fesleğen yaprağı damlası - Biraz fesleğen yaprağı alın ve bir hamur haline getirmek için ezin. Bu hamurun suyunu suyu çıkarmak için bir elek üzerinde macunu presleyin. Çıkan suyu sıcak olana kadar ısıtın. Ardından, etkilenen kulakta 2 damla koyun. Aynı işlemi günde 2 kez tekrarlayın.

Ginkgo biloba takviyesi - Kulak çınlaması ile bağlantılı baş dönmesini azaltmak için Ginkgo biloba takviyesi alabilirsiniz.

Elma sirkesi - Bal ve su ile birlikte elma sirkesini karıştırın. Günde bir veya iki kez hazırladığınız bu karışımı için.

Susam çayı - Tinnitus tedavisi için susam çayını deneyebilirsiniz.

Kulak çınlamasını önlemek için ilaçlar:

Kulak çınlamasını tedavi eden tıbbi bir ilaç yoktur. Ancak anti anksiyete ilaçları ve antidepresanlar bazı kişilerde kulak çınlamasının giderilmesine yardımcı olabilmektedir. Bu tarz ilaçları doktor reçetesi ile kullanmaya çalışın.

Tinnitus için alternatif tedaviler:

Kranio sakral terapi, akupunktur, hiperbarik oksijen tedavisi tankı, mıknatıs tedavisi, kulağa takılan beyaz ses makineleri ve hipnoz Tinnitus durumunda alternatif tedavilerden bazılarıdır. Aromaterapi kulak çınlaması ve çeşitli hastalıklar için meşru bir alternatif tedavi olarak tıp uzmanları tarafından kabul edilmektedir.

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm telif hakları magkadin.com ait olup; çalınması, alıntı yapılması, çoğaltılması gibi durumlarda ihtarda bulunmaksızın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu ve ilgili kanun hükümleri gereği her türlü yasal mecrada haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı bilmenizi isteriz. Site kullanım koşulları

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR