MERS Virüsü Nedir? Nedenleri, Belirtileri ve Nasıl Bulaşır?

MERS Virüsü Nedir? Nedenleri, Belirtileri ve Nasıl Bulaşır?

pin
MERS (Middle East Respiratory Syndrome / MERS-CoV / Ortadoğu Solunum Yetmezliği Sendromu) bir virüsün neden olduğu şiddetli pnömoni gibi solunum yolu hastalığıdır. SARS virüsünden farklıdır. Çünkü MERS'e virüsün başka bir alt tipi neden olmaktadır.

Pnömoni bir enfeksiyonun veya kimyasalların sonucu akciğerlerdeki hava keseciklerinin iltihabı için kullanılan genel bir terimdir. Pnömoni ile akciğerler sıvı ile dolar ve kana oksijen aktarabilme yeteneğine müdahale edilir. MERS atipik pnömoni olarak bilinir.

MERS yüksek ateş, öksürük ve ciddi nefes darlığına neden olur. Enfeksiyonun enfekte olan kişi ile yakın temas yoluyla bulaşıldığı düşünülmektedir.

MERS virüsü nedenleri ve nasıl bulaşır

Coronovirus adında bir virüs MERS nedenidir. Bir çok türü olan koronavirüsün bazı çeşitleri soğuk algınlığına neden olurlar.

MERS koronavirüsü (MERS-CoV) 2012 yılında ortadoğu bölgesinde keşfedilen yeni bir tür oldu.

MERS'in nasıl yayıldığı tam olarak anlaşılamamıştır. Ancak uzmanlar bunun virüslü bir kişi ile yakın temas sonucu yayıldığını düşünmektedirler.

MERS Belirtileri ve Komplikasyonları

MERS virüsünün başlıca belirtileri şunlardır:

  • Öksürük, nefes darlığı ve nefes almada zorluk
  • İshal
  • Kusma
  • Yüksek ateş (38 ° C veya 100.4 ° ​​F üzerinde)
  • Bazı insanlar da böbrek yetmezliği gelişebilir

Mevcut tıbbi durumlara sahip kişiler (Örneğin, kalp sorunları, diyabet) enfeksiyon ile daha ciddi etkilenme olasılıkları daha yüksektir.

MERS teşhisi

Mers virürüsü teşhisi için doktorunuz ilk olarak bir fiziki muayene yaparak ateş ve şişmiş bezlerinizi kontrol edecektir. Akciğerlerde sıvı birikimi bir göğüs röntgeni, BT ya da manyetik rezonans görüntüleme (MRG) tarama ile görülebilir. Doktor kesin tanıyı doğrulamak için laboratuar da incelenecek bir balgam örneği isteyecektir.

MERS tedavisi ve korunma yöntemleri

MERS için halen herhangi bir aşı veya tedavi bulunmamaktadır. Tıbbi bakım MERS belirti ve semptomlarını hafifletmek için sağlanmaktadır.

Enfeksiyonlara karşı kendinizi korumak için yapabileceğiniz önlemler vardır. En az 20 saniye boyunca su ve sabunla sık sık ellerinizi günlük yıkayın. Hiçbir sabun varsa, alkol bazlı bir el sterilizatör kullanın. Vücudunuzu girmesini önlemek için yıkanmamış ellerle gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmaktan kaçının. Ayrıca hasta olanlar ile yakın temas kaçınmalısınız. Sık sık bir antibakteriyel temizleyici ile kapı kolları ve tablolar gibi ortak yüzeyleri dezenfekte etmekten emin olun.

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm telif hakları magkadin.com ait olup; çalınması, alıntı yapılması, çoğaltılması gibi durumlarda ihtarda bulunmaksızın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu ve ilgili kanun hükümleri gereği her türlü yasal mecrada haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı bilmenizi isteriz. Site kullanım koşulları

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR