Sol Kulak Çınlaması: Nedenleri ve Tedavisi

Sol Kulak Çınlaması: Nedenleri ve Tedavisi

pin
Tıslama, kükreme, çınlama veya uğultu benzeri seslerin sadece kişinin kendisin duyabildiği bir durum kulak çınlaması olarak adlandırılır. Bu sesler sabit olabileceği gibi, bazen de sadece ara sıra meydana gelebilir.

Bu hayalet sesler her iki kulağı veya sol kulağı etkileyebilirler. 40 yaşın üstündeki insanlarda kulak çınlaması olasılığı daha fazladır.

Sol kulak çınlaması neden olur?

Sol kulak çınlamasının kesin nedeni hala net olmamasına rağmen, bazı problemler kulaktaki seslerin nedeni olabilir.

1. Gürültülü ortamda çalışma veya yaşama - Yüksek seslere maruz kalma bazı kişilerde işitme kaybına yol açabileceği gibi kulak çınlamasına da neden olabilir.

2. Sakatlıklar ve Hastalıklar - Meniere hastalığı, bir iç kulak bozukluğu ya da baş tarafında eklemlerdeki herhangi bir sorunun neden olabileceği bazı hastalıklar ve bozukluklar kulaklardaki çınlamanın nedeni olabilir.
Ayrıca akustik nöroma ve iyi huylu bir tümör gelişimi de aynı zamanda kulak çınlamasının neden olabilir. Aynı zamanda bazı baş veya boyun yaralanmaları işitme sinirlerini ya da beyin fonksiyonlarını etkileyebilir.

3. Kan Damarlarındaki Sorunlar - Bir kan damarı bozukluğu ya da kan damarı sorunları kulaklarda çınlama oluşturabilir. İç kulağa yakın kan damarlarının tıkanması sonucu da kulak çınlamasına yol açabilir.

4. İlaçlar - Bazı ilaçların kullanımı kulak çınlamasına neden olabileceği gibi kötüleştirebilir de. Tinnitustan sorumlu en yaygın ilaçların bazıları eritromisin, neomisin ve vankomisin gibi antibiyotikler; vinkristin ve mekloretamin gibi kanser ilaçları; sıtma için kullanılan kinin ilaçlar; furosemid, etakrinik asit ve bumetanit gibi su hapları; ve aşırı dozda alınan aspirin. Bazı antidepresanlar da tinnitus belirtilerini kötüleştirebilir.

5. Diğer Nedenler - İşitme kaybına kulak çınlaması eşlik edebilir veya kulak tıkanıklığı ya da kulak zarının tahriş olması da kulak çınlamasının nedeni olabilir. Ayrıca kulak kemiğindeki değişikliklerde bu durumun nedenlerinden bir olabilir.
Sol kulak çınlamasında yapılması gerekenler: Öncelikle uzman doktor kontrolünden geçmeniz gerekir. Birincil olarak bir kulak burun boğaz (KBB) uzmanına görünmeniz gerekir. KBB doktorunuz teşhis koyamıyor ise bir norologiste görünmez gerekecektir.

Sol kulaktaki çınlama nasıl tedavi edilir veya nasıl geçer?

Terapi seansları, işitme cihazına benzeyen sesi bastıran maskeleyici cihazlar,stresli durumlarda başa çıkabileceğiniz gevşeme teknikleri (nöroterapi) ve tinnitus eğitim terapisi tedavi seçeneklerinden bazılarıdır.

Kulak çınlamasına ne iyi gelir ile ilgili olarak bu yazımızı okuyabilirsiniz…

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm telif hakları magkadin.com ait olup; çalınması, alıntı yapılması, çoğaltılması gibi durumlarda ihtarda bulunmaksızın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu ve ilgili kanun hükümleri gereği her türlü yasal mecrada haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı bilmenizi isteriz. Site kullanım koşulları

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR