Yaşlandıkça Çinkonun Vücut Sağlığımız İçin Önemi

Yaşlandıkça Çinkonun Vücut Sağlığımız İçin Önemi

pin
Yaşlıların %40'ında çinko yetersizliği vardır. Şaşırtıcı değil. Yaşlanınca vücudun çinko absorbe yeteneği azalır. Buda demek oluyor ki, yaşlandıkça vücut daha çok çinkoya ihtiyaç duyar.

Çinko bağışıklık sisteminin en önemli destekçisidir.

Yaşlandıkça daha fazla çinko almak için beş önemli neden:

Prostat sağlığını korur:

Prostat büyümesi belirtilerini önemsememek böbrek ve mesane sorunlarına ve hatta prostat kanserine yol açabilir. Ve çinko başlamak için harika bir yerdir. Çinko yetersizliği prostat hücrelerinde DNA hasarına neden olur. Ancak, yüksek seviyede çinko prostat semptomlarını hafifletmeye ve hatta önlemeye yardımcı olur.

İşitme kaybına karşı korur:

Araştırmalar çinkonun anti-inflamatuar ve antioksidan etkileri işitme kaybına karşı mücadelede yardımcı olduğunu göstermektedir. Bir başka araştırmada ise 8 hafta boyunca günlük 50 mg çinko alan kişilerin %80'ninde kulak çınlaması ve uğultu gibi ses rahatsızlıklarının azaldığı görülmüştür.

Testosteron seviyelerini artırır:

30 yaşını aştıktan sonra, vücuttaki testosteron düzeyleri yılda yaklaşık %1 oranında düşer. Eğer 60'lı yaşlarda isen, vücut testosteron düzeyleri % 30 daha düşüktür. Ama yeterince çinko takviyesi almak testesteron kaybını önlemeye yardımcı olabilir. Yapılan bir bilimsel araştırmada; beslenmelerinde çinko kısıtlayan sağlıklı genç erkeklerde neredeyse % 30 oranında testosteron seviyelerinin azaldığı, aynı çalışmada yaşlı erkeklerin çinko takviyesi almaları sonucunda kanlarındaki testosteron seviyelerinin % 50 artığı gözlemlenmiştir.

Kadınlarda Güçlü Kemikler:

Çinko kemik hastalıklarını önlemeye yardımcı olur. Osteoporozlu kadınlarda genellikle vücutlarında düşük düzeyde çinko bulunur. Bilimsel bir çalışma; postmenopozal kadınlarda, çinko takviyesinin % 66 oranında kemik kaybını yavaşlatmaya yardımcı olduğunu bulmuştur. Kalsiyum, manganez, bakır ve çinko takviyesi ile birlikte kadınlarda, %28 oranında kemik mineral yoğunluğunun artığı da gözlemlenmiştir.

Kalp Hastalıklarını önler:

Bir bilimsel çalışmada; diyabet2 tipi kişilerde çinko seviyesi düşüklüğü, % 40 oranında kalp hastalıkları riskini arttırdığı bulunmuştur. Normal çinko seviyesi kalp atışının düzenlenmesinde etkilidir.

Çinko içeren besinler; ıspanak, mantar, kuzu eti, dana eti,susam, kabak çekirdeği, yoğurt,karides, kuşkonmaz, bezelye, peynir, ciğer,siyah çikolata,yer fıstığı, fasulye, badem, süt,muz, kaju, enginar,yumurta, kabak , domates…

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm telif hakları magkadin.com ait olup; çalınması, alıntı yapılması, çoğaltılması gibi durumlarda ihtarda bulunmaksızın, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu ve ilgili kanun hükümleri gereği her türlü yasal mecrada haklarımızı sonuna kadar arayacağımızı bilmenizi isteriz. Site kullanım koşulları

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR